2012-02-11

Reclaim Vasaplatsen (2002)


På ett årsdagen av kravallerna på Vasaplatsen i Göteborg sommaren 2001, hölls en gatufest som kallades "Reclaim the Streets". 
Reclaim betyder återta på engelska och syftar till att man skall återta gatorna. Jag kännde mig ganska lättad av att inte behöva återta något, då jag aldrig förlorat något. Den enda gången jag kände att jag förlorat "mina gator" var året innan då jag befann mig fotograferande på samma plats.
Då förlorades mina gator till våld och kravaller av folk som skulle återta, även den gången..


Jag gick runt bland demonstranterna med kameran på magen och fick en del roliga bilder.


Rörelseoskärpan i en del av bilderna var totalt oplanerad men gav en skön balans till motiven.


Revolution i munk-jacka..?


Det hela slutade helt odramatiskt, till skillnad från året innan då folk hade blivit skjutna och polisbilar blivit sönderslagna. Kvar fanns bara en röd flagga på marken som såg ut som en kul leksak för somliga..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar